Главная » 2015 » Май » 6 » Літературний урок для студентів «Університету третього віку»
13:25
Літературний урок для студентів «Університету третього віку»

З кожним роком все менше можливостей дізнатися про Другу світову війну від її безпосередніх свідків та учасників. Пам'ять про цю війну допомагають зберегти лише книги та фільми. 

Щоб згадати кращі художні видання про Другу світову війну бібліотекарі абонементу центральної міської бібліотеки зустрілися зі студентами «Університету третього віку» на літературному часі.

Друга світова війна - величезна катастрофа XX століття - знайшла своє відображення у творчості багатьох письменників світу.

Чимало письменників пройшли війну, брали участь у боях, втрачали близьких  та друзів, були свідками жахливих родинних історій розлучень та щасливих єднань. Наприклад, французький письменник і професійний льотчик Антуан де Сент-Экзюпері загинув при виконанні бойового завдання у Другій світовій війні. Письменники Ернест Хемінгуей, Уільям Фолкнер та Еріх Марія Ремарк пройшли Першу світову війну і «оцінили» всі жахи мілітаризму та військової агресії. Тема війни яскраво прописана у творчості Олександра Довженка, Олеся Гончара, Юрія Яновського та інших українських літераторів.

Всі художні твори засуджують жахи війни, розкривають її абсурдність, переконливо доводять, що війна не приносить щастя нікому: ні тим, хто її починає, ні тим, хто поневолі змушений брати у ній участь.

Просмотров: 629 | Добавил: библиотека | Теги: книги про війну | Рейтинг: 0.0/0