Главная » 2014 » Декабрь » 4 » Незабуті рецепти народної медицини
15:54
Незабуті рецепти народної медицини

Для шанувальників нетрадиційної медицини в читальному залі ЦМБ ім. Лермонтова з 4 грудня 2014 року організована виставка-порада

«НЕЗАБУТІ РЕЦЕПТИ НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ»

Змістовно виставка поділена на три розділи:

Запропоновані бібліотекарями книги першого розділу виставки розкриють різні напрями альтернативної медицини: гомеопатію, природні методи лікування (траволікування, аромотерапія, лікування мінералами, солями, глинами, оздоровчі бальзами і масла). У цьому ж розділі читачі ознайомляться з різними системами оздоровлення, східною практикою і методиками (йога, тибетська та китайська медицина, біоенерготерапія (діагностика карми ) та біологічно активними добавками. Досвід лікування захворювань за допомогою засобів народної медицини узагальнено у практичному пораднику «Енциклопедія народної медицини» Д.М. Стояновського, у книгах «Всенародный драгоценный домашний лечебник»  У.П. Шевчука, «Советы и рецепты потомственного знахаря» Б. Страги та в інших виданнях з фонду центральної бібліотеки.

Книги з докладною характеристикою лікарських рослин та народних рецептів з них знайдуться у другому розділі виставки. На полиці містяться рекомендації щодо збирання і сушіння сировини, культивування цілющих рослин на присадибних ділянках.  У цьому ж розділі запропоновані видання з описом використання продуктів бджільництва (меду, маточного молочка, прополісу тощо), дьогтю, синього йоду, мумійо і інших засобів, вживаних в альтернативній медицині.

В розділі «Новини медицини» зібрані найбільш захоплюючі поради з газет «АиФ-Здоровье», «Азбука здоровья» та журналу «Здоровье», які допоможуть залишатися здоровим.

Просмотров: 564 | Добавил: библиотека | Теги: народна медицина, виставка. бібліотека | Рейтинг: 0.0/0