Главная » 2014 » Август » 20 » З Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України!
13:29
З Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України!

До Дня Державного Прапора України та 23-ї річниці Незалежності України читальний зал центральної бібліотеки м. Мелітополя відкрив панорамну книжково- ілюстративну виставку «Відроджена святиня – знамено України»

Сьогоднішній День Незалежності України – результат тисячолітньої боротьби українців за право мати свою національну державу, на сторожі якої стали національні символи – гімн, герб і прапор України.

Кожен, хто ознайомиться з виданнями, представленими на виставці, матиме змогу дізнатися історію нашого державотворення від найдавніших часів до сьогодення, а також згадати тих яскравих лідерів, які творили нашу незалежність.

Але найгучнішу славу нашому Запорізькому краю принесли народні лицарі - запорозькі козаки. Козацький рух є найяскравішою сторінкою літопису боротьби українського народу за свою незалежність. Тому особливе місце на виставці займають книги, присвячені одному з найбільш захоплюючих періодів історії України - Козацької доби.  Народне прислів’я «Козацькому роду нема переводу!» стало своєрідним заклинанням, вірою, що попри всі негаразди українці вистоять, переможуть і запанують у своїй Соборній Незалежній Українській Державі !

Й хоча зараз наша країна переживає досить складні часи, здобута воля й пам’ять про своїх героїв, як минувшини, так і сьогодення, не дає нам жодного права занепадати духом. Бажаємо миру нашій країні і вітаємо всіх з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України!

Просмотров: 1118 | Добавил: библиотека | Теги: виставка, День Державного Прапора, День незалежності України, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0