Главная » 2014 » Январь » 20 » Святковий захід до Дня Соборності та Свободи України у центральній бібліотеці м. Мелітополя
19:08
Святковий захід до Дня Соборності та Свободи України у центральній бібліотеці м. Мелітополя

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить!

 

22 січня Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу». 

21 січня з нагоди Дня Соборності та Свободи України і 95-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки у читальному залі центральної бібліотеці ім. М.Лермонтова відбувся урочистий захід.

На святі були присутні представники міської влади, громадськості, студенти Мелітопольського училища культури та Мелітопольського коледжу ТДАТУ. На думку бібліотекарів, святкування Дня Соборності та Свободи України повинно виявити найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави, спрямувати студентів на активну участь у розбудові сучасної України. Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!

Заступник міського голови Ірина Донець привітала присутніх із святом та відзначила, що 95 років тому була втілена мрія громадянського суспільства про єдність держави.

Святкування Дня Соборності та Свободи України пройшло у формі літературно-музичної композиції, на якій співробітники центральної бібліотеці розповіли про часи становлення України як єдиної, соборної держави.


На святі лунали пісні у виконанні студентки хорового відділення Мелітопольського училища культури Юлії Шевченко про рідну Україну, а студенти бібліотечного відділення цього же училища відкрили свято, представивши віршовану мініатюру про єднання  українських земель у 1919 році.

 

Учасники заходу ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Соборна Україна – одна на всіх, як оберіг», яку презентувала гостям бібліотеки провідний бібліограф Галина Брага. Презентація дала змогу роз'яснити читачам ідею соборності на різних історичних етапах та втілення її в сучасній Україні.


Співробітники бібліотеки не залишилися у це свято без подарунків.Відомий у місті художник та громадський діяч Вілен Усіков, присутній на заході, передав бібліотеці власну книгу «Рідне та близьке». Це літературно-художній альманах, в якому зібрано творчий доробок митця та його спогади.

Своє свято бібліотекарі завершили словами любові до рідної землі: "День Соборності об’єднує всю Україну – Київ і Львів, Севастополь і Ужгород, Донецьк і Полтаву, Харків і Луцьк, сотні міст, мільйони людей – усі українські землі й береги. Якщо ми хочемо, якщо ми віримо в сильну Україну, почуття соборності має стати частиною нашого життя й сердець…"


Просмотров: 1001 | Добавил: библиотека | Теги: святкування, День Соборності та Свободи України | Рейтинг: 0.0/0