Главная » 2015 » Февраль » 17 » 21 лютого – Міжнародний день рідної мови
15:25
21 лютого – Міжнародний день рідної мови

21 лютого 2000 року в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі вперше відзначали Міжнародний день рідної мови аби привернути увагу спільноти до того факту, що з 6000 мов, які зараз існують, більшість перебуває під загрозою зникнення у найближчому десятилітті. В Україні свято рідної мови запровадили у 2002 році.


Центральна міська бібліотека запрошує відзначити День рідної мови з літературою, яка розташована на книжковій виставці «МОВНИЙ ДИВОСВІТ».


Змістовно виставка поділена на три частин. Перша частина складається з наукових праць, навчальних видань з питань історії мови, зародження писемності та походження сучасних мов.
 

Багатству та красі української мови присвятили бібліотекарі окремий розділ виставки. Представлені тут документи знайомлять з історією рідної мови, з дослідженнями мовознавців, з сучасними словниками та енциклопедіями.


У світі ще не виявлено жодного народу, у якого не було б власної мови. Для тих користувачів, хто цікавиться мовами світу на полиці третього розділу виставки знайдуться словники, розмовники, підручники для вивчення іноземних мов та мов національних меншин. До уваги викладачів та студентів - періодичні видання з методики викладання англійської, німецької та французької мов.

 
В цей день користувачі бібліотеки також мали змогу прослухали розповідь бібліотекаря про історію Міжнародного дня рідної мови та про видання, представлені на експозиції.

Просмотров: 764 | Добавил: библиотека | Теги: виставка, День рідної мови, Мелітополь, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0