Главная » 2015 » Март » 26 » Бібліотекарі зі студентами «Університету третього покоління» відзначили День театру
15:51
Бібліотекарі зі студентами «Університету третього покоління» відзначили День театру

Співробітники абонементу центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова зустрілися зі студентами «Університету третього покоління» Територіального центру соціального обслуговування, щоб  відзначити Міжнародний день театру, який святкується щорічно 27 березня.

У програмі свята було знайомство з життям  та творчістю великої актриси - Фаїни Раневської, яка залишила після себе велику збірку афоризмів та фільмів.

Вона зіграла близько 50 ролей у театрі, знялась у 25 кінофільмах, отримала звання народної артистки СРСР і тричі стала лауреатом Сталінської премії. Але в особистому житті їй не так щастило: вона не стала ані дружиною, ані матір'ю - всі сили і час у неї забирав театр…
 

Підготовлена бібліотекарями відеопрезентація «Женщина века - Фаина Раневская» доповнила розповідь про легендарну зірку та феєричну жінку. 
Особливо потішили гостей заходу крилаті фрази Раневської,  які ми сьогодні часто повторюємо. Вони настільки влучні і справедливі, що часом просто дивуєшся, що їх автором є жінка, народжена в 19-му столітті. Наприклад, такі  фрази Раневської, як  «Муля, не нервуй мене!»,  «Спогади — багатства старості», «Склероз не можна вилікувати, його можна забути», «Життя — невелика прогулянка перед вічним сном» цілком відповідають сьогоденню.

Родзинкою свята стали майстерно зіграні літніми студентами «Університету третього покоління» сценки зі середньовічної  японської притчі.

Просмотров: 829 | Добавил: student | Теги: бібліотека ім. Лермонтова, клуб Криничка, Міжнародний день театру | Рейтинг: 0.0/0