Главная » 2015 » Май » 7 » До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом
12:48
До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом

Напередодні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, в читальному залі центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова пройшов урок мужності «Пам'ять серця».

Перше оповідання присвячувалося наймолодшому Герою Радянського Союзу - Сергію Трохимовичу Новикову, який отримав нагороду за мелітопольську операцію, і останньому Герою Радянського Союзу, генерал-майору - Миколі Гавриловичу Лобачову. Микола Гаврилович довгий час проживав у нашому місті і не дожив до 9 травня 2015 року кілька тижнів.

 

В цьому році на зустрічі не було ветеранів Другої світової. Але від імені ветеранів говорили їхні діти й онуки. Гості бібліотеки -  письменник-краєзнавець Валерій Вікторович Маралкін розповів про свого батька-льотчика, який воював на фронтах Другої світової війни, а читач бібліотеки Юлія Горішня -  про воєнне минуле дідуся.

  

Заключний акорд уроку пам’яті пролунав від учнів школи-інтернату «Творчість». Школярки зворушливо виконали пісню і вірш, які присвятили переможцям найстрашнішої і самої кривавої війни.

Просмотров: 617 | Добавил: библиотека | Теги: День Перемоги, Урок мужності | Рейтинг: 4.0/1