Главная » 2014 » Ноябрь » 4 » До Дня української писемності та мови
15:59
До Дня української писемності та мови

Щороку 9 листопада на честь українського літописця Нестора, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, в Україні відзначається День української писемності та мови.

 З нагоди цього свята у читальному залі центральної міської бібліотеці розгорнута книжково-ілюстративна виставка «О МОВО МОЯ, ЯК СПІВ СОЛОВ’Я».

Змістовно виставка поділена на дві частини. Перша частина складається з енциклопедичних видань, наукових праць, навчальних та періодичних видань з питань історії писемності та з походження сучасної української мови. Праці істориків, етнографів та лінгвістів, які представлені у цьому розділі, покликані зацікавити читачів бібліотеки не тільки історією розвитку рідної мови, а й привернути увагу до її сучасних проблем.

Друга частина виставки присвячена класикам української літератури. Невмирущі твори поетів та письменників відкриють відвідувачам виставки справжню красу української мови.

Бібліотекарі переконані, що не лише у день свята, а щоденно кожен громадянин нашої держави має пам’ятати: мова – найбільший скарб будь-якого народу.

Виставка діятиме до 1 грудня 2014 року.

З оглядом виставки на місцевому телебаченні виступила  Галина Брага, провідний бібліограф Централізованої бібліотечної системи м. Мелітополя

Просмотров: 685 | Добавил: библиотека | Теги: виставка, Мелітополь, бібліотека, день української писемності і мови | Рейтинг: 0.0/0