Главная » 2014 » Ноябрь » 29 » До Міжнародного дня інвалідів
20:41
До Міжнародного дня інвалідів

Щорічно 3 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН в усьому світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день - не свято, а нагадування людству про обов'язок проявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

Про нелегкі будні інвалідів, про проблеми та перешкоди, що мужньо долають ці люди, розповідають матеріали, представлені на викладці «ОСОБЛИВІ ПОТРЕБИ ОСОБЛИВИХ ЛЮДЕЙ», яка розгорнута у читальному залі ЦМБ ім. Лермонтова.

Значне місце на експозиції займають видання з питань правового становища інвалідів України. Особливу увагу співробітники бібліотеки приділили висвітленню проблем їх працевлаштування. На полиці знайдеться інформація й про роботу Центру реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів Мелітопольської міської ради Запорізької області. В оформленні цього розділу викладки бібліотекарями були використані такі періодичні видання, як: «Офіційний вісник України», «Урядовий кур’єр», «Бюлетень законодавства і юридичної практики України» та «Соціальний захист».

Видання другого розділу тематичної викладки  допоможуть людям з особливими потребами у процесі відновлення їх  здоров’я та працездатності. Особливості застосування лікувальної фізичної культури, лікувального масажу, фізіотерапії та працетерапії для цієї категорії людей розкриють сучасні книги з фізичної реабілітації, які знаходяться в фонді центральної бібліотеки.

Попри важкі обставини, за яких доводиться жити людям з обмеженими можливостями, деякі з них не втрачають здатності творити добро іншим людям. Користувачі бібліотеки мають змогу дізнатися про героїчний вчинок мелітопольчанки Тетяни Миколаївни Фролової, інваліда 1-ї групи, заслуженого майстра спорту з пауерліфтингу,  яка не тільки знайшла в собі сили шити одяг для військових у зоні АТО, але й виставила на аукціон свої золоті медалі аби підтримати українську армію. Замість бути людиною з особливими потребами, вона стала жінкою з особливими вчинками...

Отже, яскравою прикметою цього часу є те, що до допомоги нашій державі долучаються й ті, хто на перший погляд, сам потребує допомоги – люди з інвалідністю.

 

Всі бажаючі можуть ознайомитися з матеріалами викладки до 7-го грудня 2014 року.

 

Просмотров: 662 | Добавил: библиотека | Теги: день інвалідів, Мелітополь, Тетяна Фролов, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0