Главная » 2013 » Май » 7 » «Слався, подвиг в ім’я життя».
13:27
«Слався, подвиг в ім’я життя».
 Кожен рік віддаляє нас від великої переможної весни 1945 року.Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояли мир, свободу і незалежність. 

Чи мало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилюючим для нас

Величне свято Перемоги.

Це свято не затьмариться в віках.

В цей день нестимуть

люди завжди квіти,

Не обміліє пам’яті ріка –

В серцях нащадків буде вічно жити…

Полум’я Другої світової війни палахкотіло цілих шість років. У її вир було втягнуто 61 країну, битви відбувалися на території 40 країн Європи, Азії. Забрала вона понад 50 мільйонів життів...

Для українського народу війна розпочалася значно раніше, ніж Велика Вітчизняна — ще з вересня 1939 року. Двічі прокотилася вона вогняним смерчем Україною. Спопеляючою блискавицею пронизала серця і душі, опалила кожну сім’ю, кожне життя.

Ніхто  не  забутий.

                  На  попіл  ніхто  не  згорів:

 Солдатські  портрети

                          на  вишитих  крилах  пливуть.

 І  доки  є  пам'ять  в  людей

                              і  живуть  матері,

 Доти  й  сини,  що  спіткнулись  об  кулі,

                              живуть.

Значення свята Дня Перемоги у житті кожного, в історії нашої Батьківщини і світової новітньої історії важко переоцінити.

9 травня - особливе свято! У цей день весь народ відзначає свято Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Шанобливе ставлення до пам'яті про Перемогу і ветеранів  Великої Вітчизняної війни є священним обов'язком держави і громадян України.

В урочистих заходах до Дня святкування великої Перемоги взяла участь й центральна міська бібліотека м. Мелітополя. До відзначення 68-ї річниці Перемоги абонемент центральної бібліотеки для свої постійних користувачів провів виховну годину «Над картой былых сражений».


У читальному залі відкрилася книжково-ілюстративна виставка «Слався, подвиг в ім’я життя».

Тема Великої Вітчизняної війни — незвичайна тема... Незвичайна тому, що завжди хвилюватиме серця людей болем і сумом. Незвичайна тому, що пам’ять та історія в ній злилися воєдино. Незвичайна, тому що про війну написано так багато, що не вистачить товстелезної книги, щоб записати лише назви творів.


Бібліотекарі впевнені, що книги про цю війну виховують у молоді мужність, сміливість, патріотизм, повагу до історичного минулого та вчать брати приклад із людей, які захищали Батьківщину.

.


Просмотров: 818 | Добавил: библиотека | Рейтинг: 0.0/0