Главная » 2014 » Октябрь » 29 » Підтримка переселенців південного сходу України
15:33
Підтримка переселенців південного сходу України

У зв’язку із воєнними діями в Донецькій та Луганській областях близько 35 тисяч громадян вимушені були тимчасово переселитись  на територію Запорізької області. Наше місто Мелітополь має добру репутацію щодо допомоги переселенцям, і багато з них намагаються приїхати саме до нас.

Крім допомоги таким людям на рівні міської влади, свою лепту намагається внести й центральна бібліотека м. Мелітополя. З метою підтримки переселенців із зони АТО центральна міська бібліотека надає їм безкоштовну підтримку та бібліотечно-інформаційні послуги:

1. Для допомоги у вирішенні ряду правових питань читальний зал центральної міської бібліотеки організував інформаційно-правовий куточок для вимушених переселенців.

2. З метою оперативного забезпечення інформаційними послугами переселенців Інтернет-центр центральної бібліотеки пропонує пошук інформації у мережі Інтернет, проводить консультації з користування Інтернет-ресурсами, допомагає у замовленні квитків на потяг чи автобус через Інтернет. За потребою цій категорії громадян позачергово надається можливість зв’язатися з рідними через Skype та соціальні мережі.

3. Щоб зорієнтуватися переселенцям південного сходу України у новій місцевості проживання бібліотекарі надають адреси органів місцевої влади, допомагають у пошуку тимчасового житла та безкоштовно реалізовують карту Мелітополя.

4. Бібліотека також сприяє соціальній адаптації цих громадян, запрошуючи їх на свої масові заході та залучаючи в клуби за інтересами.

Бібліотекарі сподіваються, що місцева влада підтримає центральну бібліотеку у створенні на базі центральної міської бібліотеки ім. Лермонтова «Мелітопольського контактного центру для вимушених переселенців південного сходу України» для організації допомоги з відновлення втрачених контактів з близькими.

Просмотров: 730 | Добавил: библиотека | Теги: Мелітополь, допомога, вимушені переселенці, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0